Këngët italiane nuk do të luhen më në Facebook dhe Instagram

17 Mars, 2023 - 5:30 pm

Kompania Meta nuk do të riprodhojë më, përmes Facebook-ut dhe Instagramit, këngë italiane dhe pjesë muzikore, pasi nuk u arrit një marrëveshje me kompaninë italiane Siae, e cila mbron të drejtat e autorit të kantautorëve dhe muzikantëve.

Vendimi është marrë nga Meta, drejtuesi i dy rrjeteve sociale, i cili ka bërë të ditur se “për fat të keq, marrëveshja përkatëse me Siae nuk mund të rinovohet” dhe se “do të duhet të heqë nga biblioteka e saj muzikore pjesët e mbrojtura nga kompania italiane e të drejtave të autorit’.

Masa vlen vetëm për përdoruesit e mediave sociale në Itali. Nga ana e saj, Siae bëri të ditur se ky është një vendim i njëanshëm, “duke qenë se negociatat përkatëse janë ende në vazhdim dhe se ka vullnet për të nënshkruar një marrëveshje me kushte transparente”.

Mediat fqinje theksojnë se negociatat përkatëse ka gjasa të vazhdojnë dhe se për momentin, pjesa më e madhe e këngëve të “mbrojtura” nga Siae, nuk janë hequr nga dy rrjetet e njohura sociale.

Komentuesit italianë theksojnë se, veçanërisht për artistët e rinj, është e rëndësishme që të jenë në gjendje t’i bëjnë të njohura këngët e tyre, me disa përfitime financiare, duke përdorur mediat sociale./abcnews.al/ KultPlus.com

Të ngjajshme