Kisha Shqiptare ‘Shën Kozmai’ mallkon kishen serbe dhe jep disa vendime kanunore kishtare

25 Shtator, 2023 - 11:23 pm

Kisha Shqiptare “Shën Kozmai”, ka bërë të ditur që kjo kishë ka vendosur Vendim Kanunor Kishtar ndaj kishës serbe.

Përmes një njoftimi në facebook është bërë e ditur se “Shën Kozmai” mallkon kishen serbe.

Sipas tyre, ky vendim parasheh edhe mosnjohjen e asnjë dokumenti që lëshohet nga kisha serbe.

Postimi i plotë:

Vendim Kanunor Kishtar!

Me vendim të Këshillit të Kishës Ortodokse Kombëtare Shqiptare dhe me bekimin e kreut të Kishës sonë, zotit at Nikolla Xhufka, është vendosur:

1- Kisha jonë mallkon kishen serbe dhe kreun e saj, Patriarkun Profire.

2- Ndarja kanunore me çdo kishë serbe në Serbi ose në mbarë botën.

3- Shpalljen heretik të çdo kleriku serb.

4- Mosnjohjen e kishës serbe si kishë paqësore të krishterë.

5- Mosnjohjen e asnjë dokumenti që lëshohet nga kisha serbe (certifikata pagëzimi, kurorëzimi etj.)

6- Ndalimin e hyrjes se çdo prifti serb në kishën shqiptare.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë./KultPlus.com

Të ngjajshme