Kjo është miniera ku mund të jetë shfaqur koronavirusi tetë vjet më parë (FOTO)

16 Gusht, 2020 - 11:00 pm

Koronavirusi u shfaq për herë të parë në mesin e punëtorëve që pastronin feçe nga një minierë kineze në vitin 2012 dhe mund të mos kenë ardhur nga tregu Wuhan, thonë shkencëtarët.

Gjashtë minatorë u sëmurën me një virus të ngjashëm me pneumoni në minierën Mojiang në provincën Yunnan në jug-perëndim të Kinës tetë vjet më parë.

Minatorët kishin kaluar dy javë duke hequr feçet e lakuriqëve të natës duke rezultuar në tre prej tyre të vdisnin nga virusi.

Sipas gazetës britanike ‘The Sun’, mjeku Li Xu, i cili trajtoi minatorët, përshkruan se si pacientët kishin ethe, kollë të thatë, dhimbje gjymtyrësh dhe dhimbje koke.

Këto janë simptoma që ne i shoqërojmë tani me COVID-19, sipas virologut, Jonathan Latham dhe biologut molekular, Allison Wilson.

Latham dhe Wilson, të cilët punojnë për projektin jo-fitimprurës të Burimit të Bioseksionit në Ithaca, lexuan tezën e shkruar nga mjeku kinez që trajtonte minatorët.

Ata thanë që provat në tezë i çuan të ‘rishqyrtojnë gjithçka’ menduan se dinin për pandeminë.

Latham tha për New York Post se koronavirusi ‘pothuajse me siguri iku’ nga laboratori Wuhan.

Ata besojnë se virusi, i cili ka vrarë mbi 760,000 njerëz në të gjithë botën, evoluoi brenda minatorëve dhe ishte përshtatur shumë mirë me njerëzit.

Mostrat e indeve nga minatorët e infektuar në laboratorin Wuhan nga mjeku, ku shumë besuan se virusi ishte rrjedh, treguan se burimi i infeksionit ishte një koronavirus i ngjashëm me SARS nga një lakuriq nate.

Tregu në Wuhan besohet të ketë qenë vendi ku virusi filloi në dhjetor 2019.

Të fundit

Të ngjajshme