Kjo vajzë 14 vjeçe u ekzekutua në Aushvic, i injektuan një shiringë në zemër

20 Tetor, 2021 - 1:22 pm

Kjo është Czeslawa Kwoka, 14 vjeç, një fëmijë. Ajo u ekzekutua në Aushvic më 18 shkurt 1943, një shiringë fenolësh e injektuar direkt në zemrën e saj.

Pak para ekzekutimit të saj, ajo u fotografua nga një i burgosur tjetër, Wilhelm Brasse (ai më vonë dëshmoi kundër xhelatit të Kwoka).

Këtu e shohim, të rrahur dhe të tmerruar, ajo as nuk fliste gjuhën e xhelatëve të saj dhe kishte humbur nënën e saj disa ditë më parë.

Rreth 250,000 fëmijë u ekzekutuan në Aushvic-Birkenau. Fytyra e saj e munduar është rezultat i prishjes politike dhe morale të shumë njerëzve. Ende ka individë që kërkojnë të shkatërrojnë atë që është njerëzore përreth nesh dhe brenda nesh. Shih është përreth. Ata gjithashtu këndojnë në vendin tonë. Përktheu Shkipe Bunjaku./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme