Kolegji “Pjetër Budi”, përfitues i projektit nga Fondi Regjional Sfidues

28 Janar, 2022 - 10:53 pm

Themeluesi i Kolegjit “Pjetër Budi”, Besim Ajeti dhe Prorektorja për Mësim, Hulumtim dhe Zhvillim Akademik, Luljeta Aliu Mulaj, morën pjesë në Ceremoninë Kombëtare të Ndarjes së Granteve, si përfitues të projektit të Fondit Rajonal Sfidues (Regional Challenge Fund).

Ky fond është një iniciativë e ndërmarrë nga Banka Gjermane për Zhvillim (KfW) dhe financuar nga Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (BMZ).

Projekti nga Kolegji “Pjeter Budi” është përzgjedhur ndër 6 projektet fituese nga Kosova në konkurrencë me 205 projekteve të tjera nga 6 vende të Ballkanit Perëndimor. Ky projekt synon rritjen e punësueshmërisë përmes arsimit cilësor dhe forcimin e marrëdhënieve ndërmjet institucionieve të arsimit dhe industrisë.

“Pjeter Budi” College benefits from Regional Challenge Fund

The founder of the “Pjeter Budi” College Mr. Besim Ajeti and Vice-rector for Teaching, Research and Academic Development Ms. Luljeta Aliu Mulaj, participated in the first National Grant Award Ceremony, as a beneficiary of project by Regional Challenge Fund. RFC is an initiative undertaken by German Development Bank (KfW) and financed by German Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ).

The project by College is selected among 6 successful projects form Kosova for financing in the competition of 205 other projects from 6 Western Balkan countries.

The project aims at increasing the employability through qualitative education and strengthen the relation among Education providers and industry. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme