Kolegji Universum ri-akreditohet në nivel institucional për 5 vite me vlerësimet më të larta!

27 Qershor, 2022 - 12:58 pm

Pas takimit të mbajtur me 8 & 11 Shkurt në Kolegjin Universum, në qendrën në Prishtinë dhe Ferizaj dhe pas të cilave u shqyrtuan raportet finale për vlerësimin institucional dhe atë të programeve të studimit, të hartuara nga panelet e ekspertëve ndërkombëtar. Agjencia e Kosovës për Akreditim (AKA) ka ri-akredituar në nivel institucional Kolegjin Universum për 5 vite në të dy degët në Prishtinë dhe Ferizaj. Duke dalur kështu Kolegji Universum institucioni nr. 1 në Kosovë nga ky proces me vlerësimet më të larta.

Sipas tyre nga 11 kategori në bazë të të cilave vlerësohen institucionet e arsimit të lartë në Kosovë, Kolegji Universum ka marrë vlerësimin maksimal Fully compliant në shtatë kategori dhe vlerësimin “Substantially compliant” në katër kategori, më mirë se çdo institucion publik apo privat i arsimit të lartë në Kosovë. Kliko këtu për të parë vendimet – Kampusi Prishtinë (vendimi) & Kampusi Ferizaj (vendimi).

Me numrin më të madh të bursave ndërkombëtare Erasmus+ në rajon, me vlerësimin më të lartë në procesin e akreditimit dhe i vetmi nga Kosova i ranguar në Top 1000 shkollat më të mira të biznesit në botë nga agjencia prestigjioze Eduniversal.

Për informata shtesë kontakto Kolegjin Universum në [email protected], ndiqni faqen në facebook & instagram apo telefononi në +383 44 144 062.  

Të fundit

Të ngjajshme