Koleksionisti i Legove krijon skena të rrugëve të Vietnamit në miniaturë

23 Mars, 2021 - 11:08 pm

Në një dhomë të mbushur nga tavani në dysheme me kuti, dollapë dhe sirtarë me tulla Lego, Hoang Dang ndërton me dashuri një anije të ndritshme blu, të verdhë dhe të kuqe me një flamur vietnamez dhe sy në majë të saj.

Projektuesi industrial e ka dashur Lego, por filloi ta mbledhë atë seriozisht disa vjet më parë në një udhëtim studimi jashtë vendit, në Detroit, ku u mahnit nga diapazoni i kompleteve në dispozicion në Shtetet e Bashkuara.

ë një dhomë të mbushur nga tavani në dysheme me kuti, dollapë dhe sirtarë me tulla Lego, Hoang Dang ndërton me dashuri një anije të ndritshme blu, të verdhë dhe të kuqe me një flamur vietnamez dhe sy në majë të saj.

Projektuesi industrial e ka dashur Lego, por filloi ta mbledhë atë seriozisht disa vjet më parë në një udhëtim studimi jashtë vendit, në Detroit, ku u mahnit nga diapazoni i kompleteve në dispozicion në Shtetet e Bashkuara.

“Unë dua të sjell perspektivën time për miqtë në të gjithë botën, sepse komuniteti i ndërtimit me Lego në Vietnam është ende pak i njohur në nivel rajonal dhe global,” tha ai.

Hoang është në gjysmë të qëllimit të tij për të ndërtuar 10 krijime në shkallë të gjerë për një ekspozitë.

Duhen rreth pesë muaj për të përfunduar një fasadë prej 5000 copësh, tha ai, edhe pse shumë kohë ia merr gjetja e pjesëve të duhura. “Shpesh kaloj një mbrëmje të tërë për të kërkuar vetëm atë tullë”, shtoi ai.

Pavarësisht nga një koleksion prej mbi dy milionë tullash Lego, Hoang është gjithmonë në kërkim të pjesëve të reja. Kështu ai bëri atë që ai i quan “miqtë e tij Lego”, ku përfshiu Khang Huynh.

Të dy u takuan në një grup në Facebook për ndërtuesit dhe koleksionistët e Lego. Emri “Lego” është një akronim, ndërthurje e shkurtër e “leg god” që do të thotë “luaj mirë” në gjuhën daneze.

“Ndërtimi i Lego na ndihmon të mbushim energjinë tonë krijuese pasi kemi punuar në projekte të gjata dhe të lodhshme”, tha Hoang.

Ata pëlqejnë të fotografojnë atë që i frymëzon në rrugë, pastaj ta rikrijojnë me tulla. Për mikun e tij Khang, kjo përfshin skena rruge me ndërtime komplekse si një motor klasik Honda Cub. “Më tërheqin gjërat e përditshme përreth meje që janë shumë të njohura”, tha Khang. “Unë ndërtoj gjithçka që mendoj se është e lezetshme dhe e dashur për mua.”/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme