Kompania mëmë e Google, Alphabet, do të shkurtojë 12 mijë vende pune

20 Janar, 2023 - 9:30 pm

Kompania mëmë e Google, Alphabet, do të shkurtojë 12,000 vende pune, në reduktimet më të fundit të stafit për të goditur industrinë e teknologjisë, transmeton KultPlus.

CEO i Google dhe Alphabet, Sundar Pichai, tha se ai mori “përgjegjësinë e plotë” për shkurtimet, në një email të brendshëm.

Shkurtimet do të prekin 6% të fuqisë punëtore të Alphabet në mbarë botën, në ekipe duke përfshirë rekrutimin dhe inxhinierinë.

Kjo vjen disa ditë pasi Microsoft njoftoi se 10,000 vende pune do të humbasin, dhe disa javë pasi Amazon njoftoi për18,000 shkurtime të vendeve të punës.

Zoti Pichai falënderoi stafin për punën e madhe në rolet e tyre, duke shtuar se “kontributet e tyre kanë qenë të paçmueshme”.

Ai shkroi: “Ndërsa ky tranzicion nuk do të jetë i lehtë, ne do të mbështesim punonjësit ndërsa ata kërkojnë mundësinë e tyre të ardhshme.

“Deri atëherë, ju lutemi kujdesuni mirë për veten tuaj ndërsa përthithni këtë lajm të vështirë. Si pjesë e kësaj, nëse sapo po filloni ditën tuaj të punës, ju lutemi mos ngurroni të punoni nga shtëpia sot.”

Sipas një paraqitjeje të fundit në Companies House, Google ka më shumë se 5,500 staf në Mbretërinë e Bashkuar, por është e paqartë se sa prej tyre do të preken nga shkurtimet. /KultPlus.com

Të ngjajshme