Komuna e Prishtinës: Deri në fund të vitit do të trajtohen 5000 qen endacakë

18 Tetor, 2022 - 11:00 pm

Deri në fund të vitit, Komuna e Prishtinës synon t’i trajtojë 5000 qen endacakë, pas lloteve të shpallura për prokurim publik, kështu tha këshilltar i kryetarit të Komunës së Prishtinës, Bajram Gecaj.

Gecaj tha se çdo vit janë ndarë nga 70 mijë euro për trajtim të qenve endacakë. Sipas tij, me këtë shumë bëhej trajtimi i rreth 700 qenve, anipse numri në Prishtinë konsiderohet të jetë nga 5000-10000 qen endacakë.

i tha se tani janë ndarë një milion euro për trajtim të problemit me qentë endacakë. Me 6 llotet e fundit ka thënë se numri i qenve të trajtuar do të shkojë nga 720 në rreth 5 mijë sivjet. Sipas tij, mundësitë e keqtrajtimit të procesit të trajtimit janë minimale pasi “do të sigurohet incizimi i kapjes, trajtimit dhe lëshimit, dhe do të vendosen çipa me të gjitha informatat”.

Gecaj në KTV ka folur edhe për një qendër të trajtimit të qenve endacakë, të nisur në Hajvali, ku tha tha se në të do të bëhet trajtimi dhe mbajtja e përkohshme. Pas trajtimit, sipas tij, qentë janë më pak agresivë, por jo krejtësisht joagresivë.

Gecaj ka apeluar që niveli qendror të merret më urgjent me këtë çështje.

Të hënën, një qen endacak kishte sulmuar një 4-vjeçar në kopshtin e një çerdheje në Prishtinë. / KultPlus.com

Të ngjajshme