Komuna e Prishtinës me konkurse ndërkombëtare arkitektonike për objekte kulturore dhe sportive

31 Gusht, 2020 - 11:54 am

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti përmes një statusi në rrjetin social Facebook ka bërë të ditur për hapjen e konkurseve gjatë muajit shtator.

Sipas Ahmetit, Prishtinës do ti shtohet Salla Koncertale, Salla e re Sportive, Shkolla e Muzikës dhe së shpejti edhe Spitali i Kryeqytetit e të cilat janë në pritje të arkitektëve e studiove projektuese.

KultPlus ua sjell të plotë njoftimin e Ahmetit:

Të nderuar arkitektë dhe studio projektuese, ju njoftojmë se gjatë muajit shtator Komuna e Prishtinës do të organizojë këto konkurse ndërkombëtare arkitektonike.

1. Salla Koncertale e Komunës së Prishtinës – adaptim duke ruajtur identitetin e ndërtesës.
2. Salla e re e Sporteve me dorë (kapacitet 3000 – 5000 ulëse)
3. Shkolla e Muzikës. Adaptimi dhe renovimi i pjesës së Pallatit të Rinisë ku do të jetë shkolla e Muzikës Po ashtu së shpejti pritet edhe konkursi për spitalin e kryeqytetit! #prishtina / KultPlus.com

Të ngjajshme