Kor vajzash në katedralen e Ratisbonne-s pas 1 000 vitesh pritjeje

16 Qershor, 2021 - 11:20 pm

Kori i djemve, pjesë e katedrales së Ratisbonne-s po thyen një traditë 1 000-vjeçare për të krijuar një kor vajzash të ndarë.

“Ne po presim me padurim t’i mirëpresim vajzat në shkollën tonë në të ardhmen dhe t’u sigurojmë atyre mundësitë tona të jashtëzakonshme”, njoftoi sot drejtori i korit, Christian Heiss në qytetin bavarez.

Shkolla, ku djemtë marrin një shkollim normal si dhe një trajnim muzikor, do të fillojë të presë vajza duke nisur nga vitit shkollor 2022/23.

Kori i djemve, i njohur botërisht nën emrin Regensburger Domspatzen do të ruhet në formën aktuale. Ky është kori më i vjetër i djemve në botë dhe daton që prej vitit 975.

Njoftimi ishte parashikuar, pasi Heiss tregoi një ndryshim gati dy vjet më parë në marrjen e postit të tij.

Por ai theksoi se kori i djemve nuk do të ndryshohej. “Regensburger Domspatzen do të mbetet kori i katedrales si kor djemsh”, shtoi ai.

Sipas traditës, peshkopi Wolfgang i Regensburgut ngriti shkollën katedrale në 975.

“Strukturimi liturgjik i shërbimeve fetare në katedrale ishin pjesë e detyrave më të rëndësishme të nxënësve të saj”, kështu e përshkruan peshkopata Regensburg historinë e korit./atsh/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme