Kosova pjesëmarrëse e ‘Expo 2020 Dubai’, po prezanton vlerat e saj në arenën ndërkombëtare

8 Janar, 2022 - 9:45 pm

Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporës dhe Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, ka organizuar pjesëmarrjen dhe përfaqësimin e Republikës së Kosovës në Ekspozitën Ndërkombëtare “Expo 2020 Dubai”.

Në këtë ekspozitë botërore, në të cilën marrin pjesë 192 shtete, me pritshmëri të afër 25 milionë vizitorëve, gjatë periudhës 1 tetor 2021 – 31 mars 2022, Republika e Kosovës është duke i prezantuar dhe promovuar vlerat e saj në arenën ndërkombëtare, e që janë pjesë e temës botërore të Expo 2020 “Lidhja e Mendjeve dhe Krijimi i të Ardhmës”.

Nëpërmjet vizitave në Pavijonin e Republikës së Kosovës në “Expo 2020 Dubai” dhe përfaqësimeve tona kombëtare në forume dhe ngjarje të ndryshme ndërkombëtare, me prezantime të vlerave dhe potencialeve nga fushat e ambientit, kulturës, turizmit, bujqësisë, industrisë, inovacionit, energjisë, arsimit dhe sportit, jemi duke i promovuar vlerat dhe potencialet shumëdimensionale të Republikës sonë.

“Mirënjohje dhe Falëndërim për Fotografët dhe Profesionistët nga Kosova, Muzeun Kombëtar, dhe Grupin Teknik Ndërministror “Expo 2020”, për përkrahjen e pa rezervë, në përgaditjen e pavijonit në kohë shumë të shkurtër, dhe përgaditjeve tjera për pjesëmarrjen e vendit tonë në ekspozitën e rëndësishme botërore “Expo 2020 Dubai”, shkruhet në njoftimin e Ministrës Rozeta Hajdari.

Të fundit

Të ngjajshme