Kosovarët me veshje kombëtare në Arabinë Saudite

24 Shkurt, 2020 - 11:22 pm

“Bota nën një kulm të vetëm” , kjo është motoja e Festivalit të 9-të të popujve dhe kulturave të tyre që po mbahet nën patronatin e princit të regjionit të Medines Fejsal bin Selman bin Abdulaziz, shkruan KultPlus.

Festivali organizohet nga Universiteti Islamik i Medines nga 24 shkurt dhe 8 mars 2020.
Rektori i këtij Universiteti dr. Muhamed al-Utejbi tha se qëllimi i këtij festivali është forcimi i dashurisë, vëllazërisë dhe njohjes sa më të afërt të kulturave të popujve të ndryshëm.
Ai theksoi se në këtë festival për herë të parë po marrin pjesë 100 shtete, ku secili nga këto shtete ka këndin e vet që është i tëri nën organizimin e studentëve të secilit shtet.
Padyshim se Kosova është njëra nga shtetet që merr pjesë në këtë festival dhe këtë vit ambasadori i Kosovës në Arabinë Saudite Lulzim Mjeku po qëndron në vizitë të këtij festivali.


Ai falënderoi studentët e Kosovës për paraqitjen e tyre të shkëlqyer të kulturës, zakoneve dhe veshjes sonë autoktone.

Në këtë festival 100 shtetet paraqiten si një familje e madhe dhe Kosova është e kënaqur që po merr pjesë në të./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme