Vazhdojnë vështirësitë në furnizim me ujë të pijshëm në pjesën dërrmuese të Prishtinës

30 Nëntor, 2023 - 5:00 pm

KRU “Prishtina” ka bërë të ditur se si pasojë e turbullirës në liqenin e Ujmanit, me reduktime uji janë pjesa dërmuese e Prishtinës nga ora 23:00 deri në 04:00.

Vështirësi në furnizim me ujë të pijshëm ka edhe në qytete të tjera si në Drenas, Fushë Kosovë dhe Obiliq.

“Për shkak të mosfunksionimit të ITU Shkabaj, si pasojë e turbullirës në liqenin e Ujmanit, respektivisht kanalin e Ibër Lepencit, ju njoftojmë që për shkak të shpërndarjes së barabartë të ujit, me reduktime janë pjesa dërmuese e Prishtinës nga ora 23:00-04:00 përveç objekteve vitale qëndrore në qendër të kryeqytetit dhe Dardania”.

“Po ashtu, vështirësi në furnizim me ujë të pijshëm kemi edhe në Drenas, Fushë Kosovë dhe Obiliq. Derisa me çrregullime në sistemin e furnizimit me ujë janë edhe fshatrat e Podujevës të cilat furnizohen nga gypi i gizës fi 300 mm. Shpresojmë që sa më shpejt të tejkalohet kjo situatë e cila po monitorohet nga ne 24/7″, thuhet në njoftimin e KRU” Prishtina”, thuhet në njoftim./KultPlus.com

Të ngjajshme