Kryeministri ukrainas bën thirrje për përjashtimin e Rusisë nga Këshilli i Evropës

14 Mars, 2022 - 9:45 pm

Kryeministri ukrainas Denys Shmyhal tha se Ukraina është në zjarr ndërsa kërkoi që Rusia të përjashtohej nga Këshilli i Evropës.

“Për 18 ditët e fundit bota më në fund hapi sytë,” tha Shmyhal, duke iu referuar veprimeve ruse në Ukrainë.

Tiny Kox, president i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës, tha se këshilli do të shqyrtojë nëse për herë të parë në historinë moderne një shtet anëtar mund të përjashtohet.

Kox tha se pasojat e pushtimit të ushtrisë ruse do të debatohen në orët e ardhshme dhe të martën.

Federata Ruse u bë shteti i 39’të anëtar i Këshillit të Evropës më 28 shkurt 1996, sipas faqes së internetit të Këshillit të Evropës.

“Më 25 shkurt 2022, Komiteti i Ministrave të Këshillit të Evropës vendosi të pezullojë Federatën Ruse nga e drejta e përfaqësimit në Komitetin e Ministrave dhe në Asamblenë Parlamentare, në përputhje me nenin 8 të Statutit të Këshillit të Evropës.”, shton faqja e internetit. / KultPlus.com

Të ngjajshme