Kryetarja e Parisit gjobitet për shkak se ka punësuar shumë gra, Hidalgo: Jam e lumtur që jam gjobitur

16 Dhjetor, 2020 - 3:02 pm

“Shumë feministe” – Përgjigja tallëse e Kryetares të Parisit, Anne Hidalgo pasi u tha që ajo kishte thyer ligjin duke emëruar shumë gra në poste të larta.

Njëmbëdhjetë gra dhe pesë burra ishin promovuar në 2018, duke shkelur një rregull kombëtar 2013 të krijuar për të sjellë barazi gjinore në punësim.

Autoritetet e Parisit po gjobiten 90,000 € nga ministria e shërbimit publik.

“Unë jam e lumtur të njoftoj se jemi gjobitur,” tha zonja Hidalgo.

Rregulli i vitit 2013 nënkuptonte që jo më shumë se 60% e emërimeve të reja në pozitat menaxheriale në shërbimin publik duhet të shkojnë te një seks. Rekrutimi i zonjës Hidalgo pa 69% të vendeve të punës të u jepeshin grave.

Duke iu drejtuar një takimi të këshillit, ajo bëri shaka: “Menaxhmenti i bashkisë së qytetit, papritmas, është bërë tepër feminist” / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme