Kungulli 702.4 kilogramë fiton kampionatin e Saksonisë së Ulët

4 Tetor, 2020 - 8:25 pm

Kevin Rataj nga Hagermarsch në East Friesland fitoi kampionatin e 16-të të Saksonisë së Ulët të kungullit më të madh me peshë 702,4 kilogramë.

Kopshtari 26-vjeçar ishte në gjendje të mbrojë titullin e tij nga viti i kaluar në Bad Essen, kur kungulli fitues peshonte 568 kg.

Ai thotë se u jep kungujve të tij 400 deri 500 litra ujë në javë dhe shton pleh të lëngshëm. Ai shton se kungujt rriten shkëlqyeshëm ndërsa ka diell.

Ngrohja globale dhe një numër i madh i ditëve me diell i përshtaten atyre. Rataj vendosi kështu një rekord të ri në Saksoninë e Ulët, me një kungull 700 kile, njoftoi organizatori i garave Wolfgang Willmann.

Në përgjithësi, kungujt më të mëdhenj janë nga Gjermania jugore falë një periudhe më të gjatë me diell, por rekordi botëror mbahet nga një prodhues nga Belgjika, kungulli i të cilit peshon më shumë se një ton.

Rataj mund të fitojë edhe disa gara në Gjermani me këtë kungull, por garuesve nuk u lejohet të garojnë me të njëjtin kungull në gara të ndryshme. Përveç kësaj, perimet humbin pak peshë pas korrjes, në mënyrë që matjet e tyre të mëvonshme mund të mos mbajnë të njëjtën peshë.

Kampionati i Saksonisë së Ulët u mbajt në kopshtet e kalasë Ippenburg në rrethin Osnabrück, të cilat ishin të hapura për vizitorët të shtunën dhe të dielën, më 3 dhe 4 tetor./ KultPlus.com

Të ngjajshme