Kur mësuesit rusë paguheshin me shishe Vodka

30 Korrik, 2021 - 9:32 pm

Gjatë krizës ekonomike të viteve 1990, mësuesit rusë u paguan me shishe Vodka.

Përdorimi i vodkës në vend të parave të gatshme kishte kuptim kur monedha aktuale ishte pothuajse e pavlefshme. Ndërsa BRSS u shemb dhe hiperinflacioni u rrit, rusët iu referuan rublave si para “prej druri”.

Në 1998, autoritetet në një rreth të Siberisë i dhanë 8,000 mësuesve të shkollës nga 15 shishe vodka, në vend të pagave. Propozimi fillestar, sipas një raporti të UPI, kishte qenë letër higjienike dhe arkivole, por vodka preferohet si e vetmja gjë që mund të shitet lirshëm ose të shkëmbehet me bukë dhe ushqime të tjera. / KultPlus.com

Të ngjajshme