Kurti në Ditën e Tokës: Kjo është shtëpia jonë e vetme që do ta njohim ndonjëherë

22 Prill, 2022 - 9:50 pm

Sot shënohet Dita e Tokës e cila është vendosur në 22 prillin e vitit 1970. Në këtë datë 20 milionë amerikanë morën pjesë në demonstratën mjedisore nga më spektakolaret që u quajt “Dita e Tokës”.

Edhe në Kosovë pothuajse çdo vit kjo ditë shënohet përmes mbjelljes së fidanëve dhe pastrimit të ambientit, aktivitete këto që organizohen në komuna të ndryshme dhe nga grupe individësh.

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka uruar këtë ditë duke thënë se toka është shtëpija jonë e vetme që do ta njohim ndonjëherë.

“Dita e Tokës duhet të jetë më shumë se një vetëm një festë vjetore, duhet të jetë një praktikë e përditshme për të mbrojtur shtëpinë tonë. Toka është shtëpia jonë, e vetmja që do të njohim ndonjëherë”, ka shkruar Kurti.

Të fundit

Të ngjajshme