Leola King, femra e parë që drejtoi trafikun

27 Shtator, 2020 - 7:24 pm

Leola King është gruaja e parë në Amerikë e cila orientonte drejtuesit e automjeteve në qarkullimin rrugor.

Fotografitë e saj gjatë drejtimit të trafikut na kujtojnë edhe një herë pjesëmarrjen dhe fuqinë e femrës në tregun e punës shumë e shumë dekada më parë.

Kjo foto në bardhezi na kthen shumë kohë pas aty ku pjesëmarrja e  femrave në tregun e punës kishte filluar në këtë vit të hershëm në vendin që sot njihet si superfuqi ekonomike./ KultPlus.com

Të ngjajshme