Leonardo De Martino, mësuesi i Ndre Mjedës, Gjergj Fishtës e Luigj Gurakuqit

12 Korrik, 2023 - 5:39 pm

Më 12 korrik të vitit 1923 u nda nga jeta arsimuesi, studiuesi, poeti dhe shkrimtari arbresh, Leonardo De Martino.

U lind në vitin 1830 në krahinën e Puljes, në një familje arbëreshe. Në vitin 1865 erdhi nga Italia në Shqipëri dhe filloi aktivitetin e tij arsimor e fetar.

Ishte mësues i Ndre Mjedës, Gjergj Fishtës, Luigj Gurakuqit dhe ai atdhetarëve e shkrimtarëve të tjerë shqiptarë. Botoi përmbledhjen “Harpa e një italo-shqiptari”, “Mundimi i Jezu Krishtit”. “Arbënorëve të krishterë të grishun festuer” e vepra të tjera. Vdiq në Napuli të Italisë. / KultPlus.com

Të ngjajshme