“Lidhja”, 40 vjet revistë arbëreshe për ruajtjen e trashëgimisë

8 Dhjetor, 2020 - 2:58 pm

Revista arbëreshe “Lidhja” shënon 40-vjetorin e publikimit të saj të parë, si një nga revistat më të rëndësishme të kulturës shpirtërore shqiptare.

Kjo revistë përbën një kontribut të çmuar kombëtar për ruajtjen dhe dokumentimin e trashëgimisë arbëreshe. Revista është themeluar nga At Antonio Bellusci dhe botohet çdo gjashtë muaj në Frascineto-Frasnita të Kozencës.

Revista “Lidhja” përgjatë këtyre 40 vjetëve ka përcjellë materiale në fushën e etnologjisë, folklorit, letërsisë, gjuhës dhe traditave arbëreshe. Revista ka dokumentuar edhe zhvillimet kryesore në botën arbëreshe përgjatë dekadave të fundit.

Shkrimtarë dhe poetë kanë gjetur një hapësirë specifike gjithashtu në revistën “Lidhja” prej vitesh, një revistë proaktive, inovative dhe konkurruese. / Diaspora shqiptare/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme