MASHTI përfiton grant në vlerë të 7 milionë eurove nga KfW-ja

13 Maj, 2020 - 4:30 pm

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Hykmete Bajrami, kanë nënshkruar marrëveshje ndërmjet MAShTI-t dhe Bankës Gjermane për Zhvillim (KfW) për realizimin e projektit “Fondi i Sfidave të Kosovës – Arsimi Profesional dhe Trajnimi” në shumë prej 7 milionë euro.

Me ketë rast ministrja Bajrami tha se përmes kësaj marrëveshje implementini i të cilës është gjashtë vjeçar do ndikohen në uljen në papunësisë tek të rinjtë, raporton KP.

Bajrami tutje tha se Kosova vazhdon të ketë qalime në ndërlidhjet e arsimit dhe nevojat e treguar prandaj këtë marrëveshje ajo e sheh të një rëndësie të madhe për arsimin në Kosovës.

Ministria e Arsimit tha se implementimi i këtij granti prej 7 milionë eurosh do të bëhet përmes një marrëveshje të bizneseve private dhe shkollave profesionale në Kosovë. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme