MASHTI: Vendimi i Qeverisë nuk po respektohet në disa komuna me shumicë serbe

12 Mars, 2020 - 4:26 pm

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit ka njoftuar se në disa komuna me shumicë serbe nuk po respektohet vendimi i Qeverisë së Kosovës për ndërprerjen e procesit edukativ–arsimor për shkak të masave parandaluese rreth koronavirusit (COVID – 19).

MASHTI iu bën thirrje drejtorive për arsim në këto komuna që të marrin masa të menjëhershme që ndërprerja e procesit të mësimit të zbatohet konform vendimit të Qeverisë.

“MAShTI u bën thirrje të gjitha drejtorive për arsim në këto komuna që të marrin masa të menjëhershme që ndërprerja e procesit të mësimit të zbatohet konform vendimit të Qeverisë. MAShTI thekson se vendimi i djeshëm i Qeverisë së Kosovës është masë adekuate parandaluese për mbrojtjen e shëndetit publik, dhe në këtë drejtim, çdo tentativë për politizim të çështjes apo mos-zbatim të këtij vendimi, i cili ka karakter obligativ, është i papranueshëm dhe në kundërshtim edhe me dispozitat e Kodit Penal të Kosovës, përkatësisht nenit 250 “- njofton Ministria e Arsimit Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit. / Klan Kosova / KultPlus.com

Të ngjajshme