Matematicenti i famshëm nga Universiteti i Oxford ligjëron online në Shkollën Finlandeze

30 Mars, 2020 - 11:30 am

Pas suksesit të arritur në ligjëratën e parë online të organizuar si pjesë e Serisë së Ligjëratave Online me Liderë Botëror, Shkolla Finlandeze në Kosovë ka kënaqësinë të organizojë ligjëratën e dytë tani me matematicientin e mirënjohur i cili ligjëron në Universitetin prestigjioz të Oxford, Tom Crawford.

Këto ligjërata do të mbahen çdo javë në ditën e enjte nga ora 16:00 online dhe do të jenë të hapura për të gjithë nxënësit në Kosovë nga klasa 7 deri në klasën e 12. Përmes këtyre ligjëratave, Shkolla Finlandeze synon të sjellë liderët botëror më afër të gjithë nxënësve në Kosovë për të fituar aftësi dhe njohur esenciale për zhvillimin e tyre të mëtutjeshëm.

Tom Crawford ka specializuar në Matematikën e Aplikuar dhe ka përfunduar studimet e Doktoratës në Dinamikën e Lëngjeve në Universitetin e Cambridge. Tom është Matematicient në Universitetin e Oxford ku ai ligjëron studentëve në St. Edmund Hall, St. Hugh’s College, dhe St. John’s College, dhe është një mësimdhënës i shkëlqyer në zgjidhjen e problemeve matematikore përmes një qasje atraktive dhe zbavitëse. Ai aktualisht punon me BBC, Shoqërinë Matematikore Evropiane, Revistën e Mekanikës së Lëngjeve, dhe Oxplore – Portali digjital i Universitetit të Oxford.

Na u bashkoni më 2 prill 2020 (e enjte) në ora 16:00 në ligjëratën “Shpjegojmë COVID-19 përmes matematikës” dhe kaloni një orë të këndshme duke ndëgjuar ligjërimin e ligjëruesit të mirënjohur rreth shpjegimit të fakteve interesante rreth pandemisë aktuale përmes matematikës. Vetëm 100 pjesëmarrës do të mund të ndjekin ligjëratën në Google Meet prandaj sigurohuni të regjistroheni më herët për të vijuar këtë mundësi të rmekullueshme. Linku për regjistrim: https://bit.ly/3buG1m4

Me sistemin numër 1 në botë për edukim; me mësuesit më të mirë në botë, ata finlandez; me teknologjinë më të avancuar dhe iPad edukativ për secilin nxënës; me mësimin e bazuar në fenomene e lojra dhe me qasjen krejt ndryshe të të mësuarit dhe zhvillimit të shkathtësive të shekullit 21 tek fëmijët tanë, Shkolla Finlandeze në Kosovë po shihet si një revolucion në sistemin arsimor të Kosovës. Shkolla posedon kampusin inovativ tek rrethi i QMI-së, ndërsa për më shumë informata mund të kontaktoni në 045 235 650, www.kosovo.finnish.school apo në Facebook: www.facebook.com/ShkollaFinlandeze.

(Shkrim i sponsorizuar)

Të fundit

Të ngjajshme