Mbahet edicioni i 9-të i Festivalit Folklorik Mbarëkombëtar të Talenteve të Reja

25 Shtator, 2023 - 2:31 pm

Për të nëntin vit me radhë u zhvillua Festivali Folklorik Mbarëkombëtar i Talenteve të Reja, me pjesëmarrjen e grupeve folklorike nga treva të ndryshme shqiptare.

Organizatorët e këtij festivali ishin Bashkia Pukë, dhe Qendra Kulturore e Fëmijëve Pukë.

Grupet pjesëmarrëse, për dy ditë me radhë performuan me këngët, vallet, meloditë dhe kostumet e trevave të tyre, të cilat janë vlera të trashëgimisë dhe kulturës tonë kombëtare.

Përveç ansambleve vendase, në këtë festival ishin pjesëmarrës edhe grupe nga Kosova, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi e Presheva.

Anëtarët e ansambleve folklorike kanë parakaluar në rrugët e qytetit të Pukës, duke performuar me kostumet kombëtare.

Çmimin inkurajues e ka marrë Shoqëria kulturore Tuz nga Mali i Zi;

Çmimi i ruajtjes së trashëgimisë dhe kostumeve popullore, ju dha grupit artistik të Gramshit dhe grupit Fan, nga Mirëdita;

Çmimi i publikut shkoi për ansamblin Kaltërsia nga Tirana;

Çmimi i tretë  ju dha shoqërisë kulturore Azis Ndreu, një legjendë e rapsodisë shqiptare, gjithashtu edhe ansamblit Fan të Mirëditës dhe ansamblit Kaltërsia.

Çmimi i dytë ju dha ansamblit Devoll dhe Fushë Arrëz;

Çmimi për zërin më të bukur të festivalit, ju dha Klara Currit.

Çmimi i parë shkoi për shoqërinë kulturore artistike Shote Galica, Drenas. / atsh / KultPlus.com

Të ngjajshme