Mbahet ngjarja mbarëkombëtare ‘Java e Gruas’, Ahmeti: Nga 16 drejtori në Komunën e Prishtinës, 7 prej tyre udhëhiqen nga gratë

22 Mars, 2021 - 4:05 pm

Ngjarja vjetore mbarëkombëtare, Jave e Gruas (WoW) është mbajtur në Prishtinë, duke mbledhur kështu më shumë se 120 gra dhe burra nga partitë politike, shoqëria civile, biznesi, media dhe akademia, me qëllim të zgjerimit dhe forcimit të kapaciteteve të grave udhëheqëse dhe t’i mbështesë ato për të marrë pozicione më të mëdha drejtuese.

Ngjarja është mbajtur përmes platformës Zoom, duke respektuar kështu masat anticovid.

Kyetari Shpend Ahmeti, duke folur për barazinë gjinore, ka theksuar se në komunë nga 16 drejtori, 7 prej tyre udhëhiqen nga gratë. Ai shtoi se edhe votuesi është emacipuar, me ç’rast në Kuvendin Komunal është tejkaluar kuota gjinore prej 30%, e paraparë me ligjet ekzistuese. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme