Më 22 janar 1997, Madeleine Albright u bë gruaja e parë sekretare e SHBA-së

22 Janar, 2022 - 9:30 am

Në vitin 1197, Madeleine Albright u bë gruaja e parë sekretare e Shteteve të Bashkuara, shkruan KultPlus.

Diplomatja amerikane ishte në postin e sekretares së Shteteve te Bashkuara të Amerikës nga 23 Janari i vitit 1997 deri me 20 Janar te vitit 2001.

Ajo ka kontribuar për lirinë e Kosovës gjatë viteve të veshtira të luftës dhe për ta shpërblyer Shteti i Kosovës e ka nderuar me Medaljen e Artë të Lirisë.

Medalja e Artë e Lirisë është dekoratë shtetërore e Kosovës që u jepet qytetarëve të Kosovës dhe të huaj, për kontribut të lartë në mbrojtjen e lirisë së Kosovës. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme