Me emblema e flamuj të ri, FSK sivjet shënon Ditën e Forcës me mandat të ri ushtarak

24 Nëntor, 2019 - 2:30 pm

Forca e Sigurisë së Kosovës sivjet do të shënojë Ditën e Forcës me flamuj e emblema të reja për secilën njësi. Ato janë dekretuar nga presidenti i Kosovës dhe të mërkurën ushtarët e FSK-së do të parakalojnë për herë të parë me mandat të ri ushtarak.

Të mërkurën Forca e Sigurisë së Kosovës do të shënojë ditën e saj, me një ceremoni në Kazermën “Adem Jashari” në Prishtinë.

Kjo është hera e parë që FSK shënon “Ditën e Forcës” me mision dhe mandat të ri ushtarak, pas fillimit të fazës së tranzicionit që erdhi pas miratimit të ligjeve për FSK-në në Kuvendin e Kosovës.

Andaj edhe kjo ceremoni nuk do të jetë krejt e zakonshme.

Njësitë e FSK-së do të paraqitën me flamuj dhe emblema të reja, të dekretuara për çdo njësi nga presidenti i Republikës së Kosovës.

Gjeneral Rama thotë se faza e tranzicionit ka sfida, por shprehet i bindur se do të vazhdojnë me realizimin e objektivave bazuar në planin afatgjatë të paraparë për tranzicionin e FSK-së.

“Me 27 do të dalim me emblema, të çdo njësie, të reja, me flamuj të ri, dhe normalisht prej 27-it shkëputet misioni i kaluar dhe kalojmë në misionin e ri, gjithmonë duke i marrë parasysh, faza e tranzicionit i ka edhe sfidat e veta, por deri tash jemi shumë të kënaqur me të arriturat që i kemi pasur pavarësisht edhe sfidave që kanë dalë gjatë rrugëtimit, por do të vazhdojmë edhe vitin e ardhshëm me objektivat dhe qëllimet tona, dhe planet tona që i kemi sidomos duke respektuar planin afatgjatë që e kemi”, thotë ai.

Komandanti i Forcës vlerëson se viti 2019, që është viti i parë i tranziocionit, është vit i suksesit për FSK-në. Madje, thotë se janë tejkaluar pritshmëritë.

“Mund të them me përgjegjësi, që viti i parë ka shkuar shumë mirë ndoshta edhe përtej pritjeve tona që i kemi pasur. Jemi në një fazë të tranzicionit dhe ka shkuar shumë mirë dhe pa dyshim që 27 nëntori është një ditë e veçantë për Forcën e Sigurisë së Kosovës, por në të njëjtën kohë është një ditë e veçantë edhe për Kosovën, arsyeja është që për herë të parë me mision dhe mandat të ri, dhe jemi të sigurt që të gjitha këto objektivat tona, planet tona janë në realizim e sipër”, thotë ai.

Këtu gjeneral Rama nuk lë pa përmendur partnerët e FSK-së të cilët po e përkrahin edhe në fazën e tranzicionit. Ai thotë se pa aleatët, Forca nuk do të mund të arrinte ku është aktualisht.

Aktualisht janë dhjetëra kadet të ri të cilët po i përfundojnë shkollimet në këto akademi akademitë ushtarake më prestigjioze në botë.

E vitin e ardhshëm pritet që, për herë të parë, dy oficerë të ri të FSK-së të përfundojnë akademinë në West Point.

Gjithashtu, FSK do të ketë edhe një kadet në West Point dhe një në Forcat Ajrore, e që është hera e parë që Kosova do të marrë pjesë në Forcat Ajrore.

Komandanti i FSK-së thotë se vazhdojnë me ngritjen profesionale të stafit, qoftë në trajnime individuale, akademi ushtarake në botë, por edhe trajnime e aktivitete të tjera, siç janë garat dhe ushtrimet fushore që FSK sivjet ka marrë pjesë në shumë vende të botës./koha.net/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme