Mediet zvicerane shkruajnë për biznesin e shqiptarit, dërgon marketin nëpër shtëpitë e tyre

29 Mars, 2020 - 6:28 pm

Nga: Bruno Kissling – Vikendi në Zvicër; Përkthyer nga: Naser Shatrolli

Shkaku i Virusit Corona “Milchexpress” ka shtrirë aktivitetin e tij me të gjitha kapacitetet në teren.

Është emër i njohur për zonën Oltenit –  Niedermant, quhet Nazmi Gashi – Buchs. Ai me dyqanin e tij lëvizës ’’Milchexpress’’ sot ofron rreth 400 artikuj të përditshëm për klientelën e tij që nga Olteni deri në Niederamte e më gjerë. Megjithëse, në këto momente, ai e ka të vështirë që të qëndroj larg klientelës.

Nazmiu, ka caktuar ditën e enjte për të shërbyer në Dulliker me Milchexpress. Ai, paraprakisht i njofton klientelën për stacionet dhe orarin. Mbase, kjo mënyrë pune tingëllon pothuajse sikur ekipi i reklamave “Tour de Suisse”

Nazmiu, është larguar nga Kosova në moshën 22 vjecare, ishte student i stomatologjisë, ndërsa, tani ka bërë rreth 20 vite punë aktive me dyqanin e tij mobil ushqimor në rajon.

Sondazhe:

Luise Cattaneo, së shpejti mbush 87 vjeç (Dulliken)

«Unë jam klient i tij e rregullt. Shërbehem në dyqanin e tij me ushqime dy herë në javë, që nga momenti që ai erdhi në Dulliken. Ai është djalë flori, punon mirë, ai madje, na i sjell ushqimet si: perime të freskëta, bukë, anke, etj. deri te dera e hyrjes.

Nazmiu, në fillim ka punuar në Coop për të fituar para, në të njejtën kohë, ka mësuar gjuhën lokale. Shefi i tij i atëhershëm që kishte hapur ‘’bulmetin Miba’’ e kishte inkurajuar emigrantin e ri për të drejtuar “Milchexpress” e tij.

Nazmiu për këtë shprehet; “Në fillim nuk kam ditur pothuajse asgjë se si ti çasem kësaj pune, në fakt, më është dashur që të krijoja nga zero bazën e punës karshi klientelës,” thotë ai.

Brenda disa muajsh, Nazmiu, e kishte rritur shitjen deri në atë masë sa që atij iu kishte ofruar mundësia reale për të marrë përsipër vet “Milchexpressin”


Sondazhe:

Hedi Wiprächtiger, 90 (Dulliken)


”Gjithmonë na ka pëlqyer që të blejmë tek ‘’Milchexpress’’, Tani mund të them që jemi të gjithë të lumtur. Sot mora djathë, bukë, qumësht, karrota, banane!”

Gjithmonë për Nazmiun ka qenë e rëndësishme, që të ofrojë gjëra sezonale, thotë ai.

‘’e dua punën time’’ shprehet ai

Ai përveç që është biznesmen i suksesshëm është edhe njeri social – ‘’Unë argëtohem çdo ditë për faktin se më pëlqen të jem afër me njerëzit’’. Edhe nëse do të mund të fitoja më shumë diku tjetër, nuk do e ndrroja këtë vend pune, sepse e di që do më mungonin njerëzit” shton ai.


Sondazh: Esther Hoppler, 64 (Dulliken)

“Unë e vlerësoj shumë Milchexpress, veçanërisht, tani kur ne jemi në moshë të shtyrë, dhe për ne ka rrezik dhe duhet të qëndrojmë në shtëpi.

”Sigurisht, produktet e tij janë pak më të shtrenjta se në dyqane tjera, por, ai është aq miqësor me ne dhe ndalon me makinë e tij pikërisht përpara derës shtëpisë”, shton zonja Hoppler.

 Perimet dhe frutat e tij  vijnë gjithmonë të freskëta, me qershi, luleshtrydhe etj.

Nazmiu si kryefamiljar, aktualisht udhëton për të furnizuar klientëlën e tij rreth 200 kilometra në javë, që nga Olteni deri në Aarau, për shkak të virusit të koronës dhe është duke punuar përtej orarit, për shkak të numrit të madh të klientëve

Është stresues ka thënë Nazmiu gjersa numri i klientëve po shtohet dita ditës.

Në Olten, numri i klientëve më është dyfishuar, ka thënë ai.

“Ka klientë të rinj që tani punojnë nga zyra e shtëpisë së tyre dhe marrin te unë gjëra ushqimore”.

Në “Milchexpress” aktualisht lejon vetëm një person që të futet brenda. Poashtu, ai i siguron klientët që të mos prekun me dorë asgjë përvecse të kërkojnë gojarisht.

Nazmiu përgjatë orarit të ditor mban maskë, dorëza mbrojtëse gjersa iu shërben klientëve.

Oferta e ish “qumështores”, siç njerëzit ende e quajnë atë, sot përfshin gjithçka që është e nevojshme për nevojat e përditshme. Në të kaluarën, kishte qumësht, djathë, kos, gjalpë mbase edhe vezë, por, sot ka ndoshta rreth 400 artikuj që i ofron «Milchexpress».

 

Të ngjajshme