Meta po heq mundësinë e korrespondencës me miqtë e Facebook në Instagram

18 Dhjetor, 2023 - 11:06 pm

Në ditët në vijim Meta do të heqë funksionin që deri më tani lejonte përdoruesit të korrespondonin me miqtë e tyre nga rrjeti social Facebook në Instagram.

Kompania e prezantoi këtë veçori në vitin 2020, dhe tani do të “fikë” integrimin ndër-platformë pa asnjë arsye. Ky vendim mund të jetë një lëvizje për të shmangur pasojat rregullatore në Bashkimin Evropian.

Integrimi ndër-platformë u njoftua në vitin 2019 dhe erdhi në jetë në vitin 2020, duke mjegulluar linjat midis dy shërbimeve më të njohura të Metës. Por Messenger dhe Instagram tani po ndahen sërish, që do të thotë se nuk do të mund të filloni një bisedë të re apo të telefononi miqtë tuaj në Facebook përmes Instagramit.

Ata që kanë biseda ekzistuese me profilet e Facebook në Instagram do të mund t’i mbajnë ato, por vetëm në një version vetëm për lexim.

Përveç kësaj, përdoruesit e Facebook nuk do të mund të shohin më statusin e aktivitetit tuaj, si dhe raportin e leximit të mesazhit.

Së fundi, të gjitha bisedat ekzistuese me profilet e Facebook nuk do të zhvendosen në inbox në asnjë platformë./alsatm/KultPlus.com

Të ngjajshme