Ministri Çeku: Dy ditë në Vjenë, takime të dobishme për fuqizimin e bashkëpunimit kulturor mes Kosovës dhe Austrisë

26 Shkurt, 2022 - 3:47 pm

Ministri Çeku ka qëndruar për dy ditë në Vjenë ku ka mbajtur disa takime për fuqizimin e bashkëpunimit kulturor mes Kosovës dhe Austrisë, përcjell KultPlus.

Më poshtë KultPlus ua sjell postimin e plotë të tij:

Dy ditë në Vjenë, takime të dobishme për fuqizimin e bashkëpunimit kulturor mes Kosovës dhe Austrisë.

Së bashku me Ambasadorin e Kosovës në Austri, Lulzim Pllana takuam dy deputetët e Parlamentit Federal Austriak, Martin Engelberg dhe Carmen Jeitler-Cincelli. Patëm një diskutim shumë produktiv për mundësitë e bashkëpunimit të ndërsjellë ndërmjet institucioneve të kulturës të Kosovës dhe Austrisë.

Po ashtu pata kënaqësinë të takohem me Andrea Mayer, Sekretare e shtetit në Ministrinë Federale për Art, Kulturë, Shërbim Civil dhe Sport. Bashkë diskutuam për intensifikimin e bashkëpunimit me fokus të veçantë në fushën e institucioneve të kulturës, muzeve dhe rritjen e shkëmbimit kulturor përmes artistëve të pavarur në Kosovë dhe Austri./ KultPlus.com

Të ngjajshme