Ministria e Arsimit prezanton tre skenarët për fillimin e vitit të ri shkollor

24 Gusht, 2020 - 2:12 pm

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka shpalosur udhëzimet e përgjithshme për fillimin e vitit të ri shkollor e kujdesit ndaj pandemisë COVID -19.

Nëpërmjet një postimi në Facebook tregohet se MASH ka udhëzuar shkollat që të jenë të përgatitur për tre skenar, të cilët më pas do të implementohen në shkolla varësisht nga situata epidemiologjike dhe rekomandimet e ISHKP-së dhe varësisht nga kapacitetet hapësinore e infrastrukturore të shkollave veç e veç.

Këto janë tre skenarët të publikuara nga MASH:

Skenari A– Mësimi me prezencë në institucionet parashkollore dhe shkollë, me masat parandaluese
Skenar B: Rikthimi i pjesshëm dhe mësim të kombinuar/ prezentë dhe mësim në distancë, ndërsa prioritet do të kenë klasat e para deri në të pestë.
Skenari C: Mësimi në distancë

Më poshtë gjeni postimin e plotë:

MASH ka dhënë udhëzimet e përgjithshme për fillimin e vitit shkollor 2020/2021 në kushtet e kujdesit ndaj pandemisë COVID -19. Bashkë me partnerët, MASH ka udhëzuar shkollat që të përgatiten për të tre skenarët, të cilët do të implementohen në shkolla varësisht nga situata epidemiologjike dhe rekomandimet e ISHKP-së dhe varësisht nga kapacitetet hapësinore e infrastrukturore të shkollave veç e veç. Ministri Likaj, kabineti i MASH dhe departamentet përkatëse në MASH janë mobilizuar që me bashkëpunim të mirë të të gjithë akterëve, përfshirë DKA-të, shkollat, mësimdhënësit, prindërit dhe nxënësit e donatorët, do të bëhet e mundur që t’i përgjigjemi me sukses sfidave të shumta që paraqet organizimi i mësimit në kushtet e pandemisë COVID-19 në shkollat e Kosovës.

Ministri  Arsimit dhe Shkencës, Ramë Likaj ka thënë se në bashkëpunim edhe IKSHPk-në është rekomanduar që viti i ri shkollorë të fillojë më 1 shtator.

Ai ka thënë se mësimi pritet të fillojë për parashkollërt dhe klasat nga 1- 9, i ndarë në tri faza.

“Gjithashtu edhe me IKSHPK-në  është rekomanduar që viti  ri shkollor të fillojë me 1 shtator për parashkollorët,  klasët  1-2-3, 6 dhe 9.

”Më  datën 7 shtator për klasën 4 dhe 5 ndërsa në fazën e  tretë me 10 shtator. Sipas tre skenarëve”.

“Task forcat e komunës dhe shkollave në bazë të respektimit të masave ata vendosin për skenarët që do të përdorin. Ne do ta përcjellim këtë situatë. Mësimi për nxënësit e klasës 7,8,9 do të jetë mësim i kombinuar”.

“Kemi paraparë edhe një kontingjent  plotësues  për ti zëvendësuar mësimdhënësit. Këta do të shfrytëzohen  mësimdhënës shtesë. Qeveria ka ndarë 10 milion buxhet”, është shprehur Likaj. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme