Ministria e Kulturës ndanë më shumë se 56 mijë euro për sportistët në Lojërat Olimpike 2022

18 Nëntor, 2021 - 3:24 pm

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve i ka ndarë 56 mijë e 815 për sportistët që pritet të marrin pjesë në Lojërat Olimpike Dimërore “Pekin 2022”.

“Me qëllim të përgatitjes dhe pjesëmarrjes së sportistëve të Kosovës në Lojërat Olimpike Dimërore Pekin 2022, Komiteti Olimpik i Kosovës, do të përkrahet edhe me një vlerë financiare prej 56 mijë e 815 euro nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit”.

Marrëveshja u nënshkrua nga ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit Hajrullah Çeku dhe kryetari i Komitetit Olimpik të Kosovës Ismet Krasniqi.

“Për këtë u nënshkrua sot aneks memorandumi i bashkëpunimit mes MKRS-së dhe KOK-ut.Po ashtu, kjo marrëveshje do të shërbejë për përpilimin e Planit Strategjik të Komitetit Olimpik të Kosovës 2021-24”.

“Mbështetje financiare për KOK-un është prej kategorisë së subvencioneve dhe vjen si përkrahje për organizimin dhe avancimin e sportit në Kosovë dhe pjesëmarrjen e përfaqësimin sa më të mirë të sportistëve tanë në garat ndërkombëtare”.

Të fundit

Të ngjajshme