MKRS publikon listën e përfituesve nga thirrja për blerjen e veprave të artit

19 Gusht, 2022 - 4:02 pm

Fondi publik i artit në Kosovë po pasurohet me 80 vepra të reja nga artistët vendas. Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka blerë 80 vepra në vlerë prej 300,000 euro, të cilat po e pasurojnë fondin publik të artit duke ruajtuar trashëgiminë artistike dhe narrativën kulturore të vendit.

Përveç blerjes së sivjetme, nga thirrja e parë me shumë prej 300,000 euro, Qeveria e Republikës së Kosovës ka ndarë mjete edhe për vitin 2023 dhe 2024 për blerje të veprave, respektivisht 350,000 euro dhe 400,000 euro të tjera. Këto janë rezultatet e thirrjes së parë dhe në vazhdimësi do të ketë thirrje të tjera. Krahas thirrjeve publike, vitin e ardhshëm do të bëhen edhe blerje direkte nga koleksionet familjare dhe individuale të veprave të artistëve që nuk jetojnë më, por që janë pjesë e historisë kombëtare të arteve pamore.

Klikoni KËTU për të parë listën e përfituesve dhe afatin ligjor për ankesë./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme