Muzika shqiptare studiohet në një universitet në ShBA

27 Shkurt, 2020 - 7:31 pm

Kultura dhe tradita shqiptare studiohet dhe ruhet edhe në Universitetin Shtetëror Montclair në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, njofton Ministri i Shtetit për Diasporën në Shqipëri, shkruan KultPlus.com

“Muzika shqiptare në një universitet amerikan. Studentë shqiptarë e të huaj studiojnë e performojnë muzikën shqiptare, si pjesë e Ansamblit Ballkanik në Universitetin Shtetëror Montclair në New Jersey. Ansambli është themeluar nga artisti i njohur i muzikës shqiptare Raif Hyseni, me qëllim promovimin e folklorit dhe kulturës shqiptare në SHBA”, thuhet në postimin e Ministrisë së Diasporës së Shqipërisë në Facebook. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme