Ndahen 70 mijë euro për botimin e librit mbi masakrën e Reçakut nga perspektiva e William Walkerit

11 Janar, 2023 - 12:59 pm

Qeveria e Kosovës ka ndarë 70 mijë euro për botimin e një libri mbi masakrën e Reçakut të paraqitura nga perspektiva e ambasadorit William Walker, i cili vetëdijësoi botën për krimet serbe në fshatin Reçak.

Kryeministri Albin Kurti në mbledhjen e qeverisë, ka thënë se ky libër po financohet për shkak të peshës historike që ka.

“Këtë të diel bëhen 24 vjet nga masakra e Reçakut që tmerroi dhe tronditi Kosovën, por edhe e ndërgjegjësoi dhe e alarmoi botën demokratike dhe diplomacinë ndërkombëtare. Para jush keni propozim-vendimin për ndarjen e 70 mijë eurove për hulumtimin, shkrimin, editimin, përkthimin dhe shtypjen e librit të memoareve të ambasadorit William Walker dhe të Masakrës së 15 janarit 1999 në fshatin Reçak dhe peshës historike të kësaj ngjarje. Libri do të përshkruajë ngjarjet e ndërlidhura me masakrën e Reçakut të paraqitura nga këndvështrimi i ambasadorit Walker të treguara nga perspektiva e tij personale si shef i misionit verifikues të OSBE-së”, ka thënë Kurti. / KultPlus.com

Të ngjajshme