Netflix pushon nga puna 150 punëtorë për shkak të rënies së numrit të abonentëve

18 Maj, 2022 - 11:15 pm

Netflix ka pushuar nga puna 150 punëtorë pasi kompania e transmetimit kërkon të ulë kostot e saj pasi zbuloi se pret të humbasë miliona abonentë në gjysmën e parë të vitit.

Shkurtimet gjerësisht të pritshme janë të fokusuara kryesisht në funksionimin e saj në SHBA, duke prekur punonjësit në divizionet e saj të mëdha të filmave dhe TV.

Këtë muaj, vlera e tregut të Netflix u ul me pothuajse 60 miliardë dollarë pasi investitorët ishin në panik se bumi i gjatë një dekade në sektorin e transmetimit kishte marrë fund, pasi kompania raportoi humbjen e saj të parë të abonentëve në 10 vjet.

Që nga dhjetori, Netflix kishte rreth 11,300 punonjës me kohë të plotë, që do të thotë se shkurtimet përfaqësojnë 1.3% të fuqisë punëtore të saj globale. Muajin e kaluar, ajo pushoi nga puna rreth 25 punonjës në punë të lidhura me marketingun, duke përfshirë kontraktorët që kishin qenë atje më pak se një vit.

Netflix, i cili planifikon të fokusohet në një strategji “më pak është më shumë” me më pak komisione por me cilësi më të lartë të serialeve dhe filmave, vlerësohet se do të shpenzojë 17 miliardë dollarë për krijimin dhe licencimin e përmbajtjes këtë vit. Kompania ka thënë se pret të shkurtojë buxhetet e saj.

“Siç e shpjeguam për fitimet, rritja jonë e ngadalësuar e të ardhurave do të thotë që ne gjithashtu duhet të ngadalësojmë rritjen e kostos si kompani,” tha një zëdhënës i Netflix. “Pra, për fat të keq, ne po lejojmë të largohen rreth 150 punonjës sot, kryesisht me bazë në SHBA.

“Këto ndryshime janë të nxitura kryesisht nga nevojat e biznesit dhe jo nga performanca individuale … Një numër kontraktorësh agjencish janë ndikuar gjithashtu nga lajmet e shpallura këtë mëngjes.”/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme