займ на карту онлайн потребительский кредит

Nga Papa, te Gylen dhe Dalai Lama, 100 liderët më me ndikim në botë

8 Dhjetor, 2019 - 3:30 pm

Revista “Watkins” ka botuar listën e 100 njerëzve të gjallë me më shumë ndikim shpirtëror në botë për vitin 2019.

“Ndër shumë mentorë shpirtërorë, aktivistë, autorë dhe mendimtarë, veprimtaria e të cilëve ka ndryshuar botën,” – thekson redaksia e kësaj reviste prestigjioze, dijetari mysliman vlerësohet si një ndër personalitetet me më shumë ndikim shpirtëror për njerëzimin.

Libraria “Watkins”, me selinë e saj në Londër, për më shumë se njëqind e njëzet vjet ka shërbyer si një nxitëse e zbulimit të vlerave shpirtërore, duke u ofruar njerëzve të interesuar një lëndë sa më të pasur në fushën e dijes ezoterike.

Lista e plotë, së bashku me 16 faqe lëndë përfaqësuese rreth hollësive, jetës, fotos dhe e disa prej tipareve më dalluese për secilin nga këto personalitete, do të jetë e pranishme edhe në ‘numrin 57 – pranverë 2019’ të revistës, i cili do të shkojë te lexuesi në 29 shkurt.

Faktorët e marrë në shqyrtim gjatë përzgjedhjes kanë qenë të shumtë, por tri kanë qenë kritere kryesore kushtëzuese:

1) Personaliteti duhet të ketë qenë i gjallë, të paktën deri në datën 1 janar 2019.

2) Personaliteti duhet të ketë dhënë një kontribut shumë të veçantë dhe në dimensionin shpirtëror në rrafsh global.

3) Emri i personalitetit është kërkuar në mënyrë të vazhdueshme në motorin e kërkimit Google dhe për të flitet gjerësisht në hapësirën e Internetit. Ai shfaqet ndjeshëm në Nielsen Data, ka një profil zyrtar në Wikipedia.

Kjo, për arsye që lista të jetë e bazuara edhe në parametra demokratikë dhe transparentë. Një përkujdesje e veçantë është treguar, që në këtë listë të mos përfshihen emrat e atyre personaliteteve që mund të kenë pasur deklarata duke përdorur gjuhën e urrejtjes, në mënyrë që lexuesit t’i ofrohet vetëm një panoramë e personaliteteve me një kontribut tërësor pozitiv për sa i përket ndikimi shpirtëror  te njerëzit.

100 personalitetet me më shumë ndikim shpirtëror 2019:

1 Papa Françesku
2 Oprah Winfrey
3 Dalai Lama
4 Eckhart Tolle
5 Desmond Tutu
6 Rhonda Byrne
7 Edith Eger
8 Alejandro Jodoroësky
9 Neale Donald Walsch
10 Julia Cameron
11 David Lynch
12 Russell Brand
13 Sam Harris
14 Ken Wilber
15 Tony Robbins
16 Thich Nhat Hanh
17 Paulo Coelho
18 Deepak Chopra
19 Teal Sëan
20 Steve Taylor
21 Sadhguru (Jaggi Vasudev)
22 Gabor Maté
23 Arianna Huffington
24 Alice Walker
25 Mattheë Fox
26 Fethullah Gülen
27 Brian Weiss
28 Brené Broën
29 Iyanla Vanzant
30 Bob Dylan
31 Elizabeth Gilbert
32 Gabrielle Bernstein
33 Byron Katie
34 Marianne Williamson
35 Sri Sri Ravi Shankar
36 Ruby Wax
37 Mooji
38 Ram Dass
39 Esther Hicks
40 Amma
41 Francis Chan
42 Robin Sharma
43 Don Miguel Ruiz
44 Jon Kabat-Zinn
45 James Lovelock
46 Erich von Däniken
47 Clarissa Pinkola Estés
48 Vandana Shiva
49 Rupert Sheldrake
50 Michael Bernard Beckëith
51 Rob Bell
52 Graham Hancock
53 Hamza Yusuf
54 Thomas Moore
55 Justin Welby
56 Martin Seligman
57 Richard Bach
58 Abdullah II of Jordan
59 Roëan Williams
60 Karen Armstrong
61 Alex Grey
62 Robert Thurman
63 Pema Chödrön
64 Ervin Laszlo
65 Prem Raëat
66 Andreë Weil
67 Richard Rohr
68 Daniel Goleman
69 Gary Snyder
70 Jack Canfield
71 Eben Alexander
72 Dan Millman
73 Daisaku Ikeda
74 Andreë Forrest
75 Anita Moorjani
76 Gregg Braden
77 Ajahn Brahm
78 Bruce Lipton
79 Stanislav Grof
80 Zainab Salbi
81 Daniel Pinchbeck
82 Robert Bly
83 Sherin Khankan
84 Jack Kornfield
85 Satish Kumar
86 Caroline Myss
87 Adyashanti
88 Starhaëk
89 David Fraëley
90 Elaine Pagels
91 Richard Rudd
92 Daniel J. Siegel
93 Tara Brach
94 Elizabeth Lesser
95 Lee Carroll
96 David Deida
97 James Redfield
98 Lorna Byrne
99 Vadim Zeland
100 Sharon Salzberg / KultPlus.com

Të ngjajshme