Nis protesta e punëtorëve të shtetit, kërkojnë t’u plotësohen kërkesat për ta shmangur grevën

20 Maj, 2022 - 2:26 pm

Ka filluar protesta e punëtorëve të sektorit publik, e cila është organizuar nga Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK).

 Ata kanë kërkuar nga kryeministri Albin Kurti, që të plotësojë kërkesat e tyre, në mënyrë që të parandalohet greva e përgjithshme.

“Kryeministër! Realizo kërkesat tona! Parandalo grevën e përgjithshme”, ishte motoja kryesore e protestës.

Kërkesat e tyre janë vazhdimi i pagesës prej 100 eurosh për çdo muaj deri sa të fillojë zbatimi i Ligjit të Pagave në të cilin ligj kërkohet të merren parasysh propozimet e Federatave Sindikale anëtare të BSPK-së; Fillimi i zbatimit të Ligji për Sigurimin Shëndetësor dhe; Plotësim-ndryshimi i Ligjit për Skemat Pensionale të Financuara nga Shteti./Express / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme