Nxënësit nga Kosova shkëlqejnë në ShBA, fitojnë gjashtë medalje të arta

14 Qershor, 2024 - 9:29 am

Nxënësit nga Kosova kanë shkëlqyer në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në 25-vjetorin e çlirimit të Kosovës, duke arritur t’i fitojnë gjashtë medalje të arta dhe disa tjera të argjendta dhe të brozta, në garat e zhvilluara në shkencë, matematikë dhe robotikë.

Garat “Neo Science Olympic” në New Jersey Institute of Technology. Lajmi u bë i ditur nga Konsulli i Përgjitshëm në New York, Blerim Reka.

“Në pritjen e sotme për nxënësit, arsimtarët dhe prindërit, në Konsullatën e Përgjithshme të Republikës së Kosovës në Nju Jork. Fëmijët e lindur në liri, na bënë krenarë në ditën e çlirimit të Kosovës”, shkroi Reka në një postim.

Më poshtë gjeni emrat e nxënësve që kanë fituar garat:

Këta janë nxënësit që i fituan garat:

Gerti Kida, klasa 10 -vendi i parë nivel botëror-KODIM (Medalje e artë)

Vesa Xhymshiti – klasa e gjashtë, vendi i parë në MATEMATIKË ( Medalje e artë)

Jeton Sylejmani, klasa e pestë, vendi i dytë në MATEMATIKË dhe SHKENCË ( Medalje e artë)

Harun Hondozi, klasa e katërt, vendi i parë në SHKENCË dhe vendi i dytë në MATEMATIKË (Medalje e artë)

Lum Rrahmani, klasa e katërt, vendi i parë AI Challenge vendi i dytë SHKENCË dhe vendi i tretë në MATEMATIKË ( Medalje e artë)

Molos Gashi, klasa e tretë, vendi i parë në MATEMATIKË dhe vendi i tretë në SHKENCË (Medalje e artë)

Me medalje u shpërblyen këta nxënës:

Lum Paçarada, klasa e shtatë- medalje e artë në SHKENCË

Lorik Begunca, klasa e pestë – medalje e artë në MATEMATIKË

Gjin Rrahmani, klasa e tetë -medalje e artë në SHKENCË

Blin Berisha, klasa e tetë- medalje e artë në SHKENCË.

Të ngjajshme