Oktoberfest anulohet për herë të parë pas 70 vjetësh në Gjermani, por jo edhe në Kinë

13 Gusht, 2020 - 10:00 pm

Oktoberfest u anulua, në formën e tij origjinale dhe në një vend të njohur, në Mynih. Por ai ende ‘jeton’ në mënyra të ndryshme dhe në vende të ndryshme, dhe madje edhe në Kinë.

Oktoberfest në Mynih që mirëpriste më shumë se gjashtë milion vizitorë në vit, dhe ishte një faktor i madh ekonomik për qytetin dhe rajonin nuk do të mbahet këtë vit.

Edhe pse është anuluar 24 herë që nga fillimi i tij në vitin 1810 – ndër të tjera për shkak të luftërave dhe epidemive të kolerës – kjo nuk ka ndodhur në 70 vitet e fundit. Dhe pastaj erdhi COVID-19. Kryeministri i Bavarisë, Marcus Zeder njoftoi më 21 prill se Oktoberfest do të anulohej.

Një zëvendësim që nuk është në vend të kësaj, ngjarja e quajtur “Verë në qytet” po mbahet në Mynih për herë të parë këtë vit.

Përveç shumë stendave në të gjithë qytetin, janë ngritur pajisje të ndryshme argëtimi për panaire, karuselë dhe, të themi, mbajtësi më i madh i rrotullave të ujit në botë.

Nuk është një zëvendësim për Oktoberfest, thonë baballarët e qytetit, por një eksperiment.

Përkatësisht, “Vera në qytet” është e organizuar në mënyrë që të mund të respektohen rregullat e higjenës dhe distancës në kohën e koronës.

Vendet për argëtim, ushqim dhe pije janë shpërndarë nëpër qytet, në mënyrë që mbi të gjitha të mos ketë një turmë që është tipike për Oktoberfest.

Ngjarja, e cila filloi në 24 korrik dhe zgjat të paktën deri më 6 shtator, duhet të sigurojë gjithashtu mbështetje për pronarët e tendave dhe parqeve të dëfrimit që preken shumë nga pandemia – ata nuk kanë pse të paguajnë qiranë për hapësirën, që është një risi absolute për këto specie.

Oktoberfesti më i madh në botë në vitin 2020 në Qingdao

Kush do të mendonte se, për shkak të coronavirusit, Oktoberfesti më i madh në botë këtë vit nuk do të mbahet në vendin e origjinës së Oktoberfest, por në vendin e origjinës së virusit corona? Ju mund të thoni se është ironi e një pandemie.

Deri më tani, Festa e Birrës në qytetin lindor kinez të Qingtaos është cilësuar si Oktoberfesti i dytë më i madh në botë.

Meqenëse jo vetëm origjinali në Mynih u anulua këtë vit për shkak të coronavirusit, por edhe shumë të tjerëve në mbarë botën që organizohen pas Oktoberfestit të Mynihut, festivali në Qingtao me siguri do të fitojë titullin e Oktoberfestit më të madh në botë për herë të parë këtë vit.

Festivali më i madh i birrës në Kinë, të cilin organizatorët dëshirojnë ta quajnë “Oktoberfesti Kinez”, tashmë ka filluar dhe do të zgjasë deri më 23 gusht. Priten të marrin pjesë disa qindra mijëra njerëz.

Vizitorët duhet të regjistrohen, të vënë maska dhe temperatura e trupit matet në hyrje. Kjo nuk duket të ketë një ndikim negativ në numrin e vizitorëve. Sipas mediave shtetërore kineze, më shumë vizitorë erdhën në hapje sesa vitin e kaluar. Klan Kosova / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme