Osmani: Java e Krenarisë është një rikujtim për të festuar mendimet dhe përkatësitë tona

28 Qershor, 2021 - 7:56 pm

Java e Krenarisë është hapur zyrtarisht sot në ndërtesën e qeverisë nën patronatin e Zyrës për Qeverisje të Mirë, të Drejtat e Njeriut, Mundësi të Barabarta dhe Kundër Diskriminimit – Zyra e Kryeministrit, përcjell KultPlus.

Përkrahjen e saj në hapje të Javës së Krenarisë e dha edhe Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu.

Osmani ka thënë se ta përqafosh diversitetin në një shoqëri duhet që përfundimisht të konsiderohet si një vlerë e shtuar, sepse sipas saj, ai sjell edhe diversitet në të menduar dhe si i tillë ai kontribuon në zhvillimin e mendimit kritik.

“Një gjë është e qartë, dashuria është dashur dhe këtë nuk do duhej ta mohonte, kundërshtonte apo ta sfidonte askush, sepse ajo është e pastër dhe nuk bëhet në baza selektive. Prandaj si të tillë do duhej ta respektonim pa asnjë kusht”, është shprehur Osmani.

Tutje, e para e shtetit tha se ““Java e Krenarisë” është një rikujtim për të festuar çdo anëtar i shoqërisë sonë mendimet tona dhe përkatësitë tona. Kohërat po ndryshojnë e shoqëria jonë duhet të shënojë progres”.

Pjesëmarrës ishin edhe Zëvëndës Shef i Zyrës së BE-së për Politikë dhe Ekonomi në Kosovë, Riccardo Serri, Ambasadorja e Mbretërisë së Holandës, Carin Lobbezoo, Kryetari i Zyrës së Kryeministrit për Qeverisje të Mirë, Habit Hajredini dhe Drejtori Ekzekutiv i Qendrës për Barazi dhe Liri./ KultPlus.com

Të ngjajshme