Papa Françesku: Prindërit e fëmijëve homoseksualë nuk duhet t’i dënojnë ata, por t’u ofrojnë mbështetje.

26 Janar, 2022 - 2:00 pm

Papa Françesku tha të mërkurën se prindërit e fëmijëve homoseksualë nuk duhet t’i dënojnë ata, por t’u ofrojnë mbështetje, transmeton KultPlus.

Ai foli para audiencës së tij javore në lidhje me vështirësitë me të cilat prindërit mund të përballen në rritjen e pasardhësve.

Këto çështje përfshinin “prindërit që shohin orientime të ndryshme seksuale tek fëmijët e tyre dhe si ta trajtojnë këtë, si t’i shoqërojnë fëmijët e tyre dhe të mos fshihen pas një qëndrimi dënimi,” tha Françesku.

Ai ka thënë më parë se homoseksualët kanë të drejtë të pranohen nga familjet e tyre si fëmijë dhe vëllezër e motra.

Ai ka thënë gjithashtu se ndërsa Kisha nuk mund të pranojë martesat e të njëjtit seks, ajo mund të mbështesë ligjet e bashkimit civil që synojnë t’u japin partnerëve homoseksualë të drejta të përbashkëta në fushat e pensioneve dhe kujdesit shëndetësor dhe çështjeve të trashëgimisë.

Vitin e kaluar, zyra doktrinore e Vatikanit lëshoi ​​një dokument që thoshte se priftërinjtë katolikë nuk mund të bekojnë sindikatat e të njëjtit seks, një vendim që zhgënjeu shumë katolikët homoseksualë./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme