Parlamenti Kulturor Evropian në mbështetje të Ukrainës: Përpjekjet për të rindërtuar perandorinë shtypëse duhet të dënohen

27 Shkurt, 2022 - 8:55 pm

Anëtarët e Parlamentit Kulturor Evropian me deklaratë mbi pushtimin rus në Ukrainë, përcjell KultPlus.

Parlamenti Kulturor Evropian shprehin mbështetjen e tyre për popullin ukrainas duke shprehur se përdorimi aktual i forcës ushtarake në territorin e një vendi tjetër minon përpjekjet e dekadave për të vendosur një rend ndërkombëtar të qëndrueshëm të udhëhequr nga parimet njerëzore të pranuara dhe themelore.

KultPlus ua sjell njoftimin e plotë:

Deklaratë mbi pushtimin rus në Ukrainë

Ne, anëtarët e Parlamentit Kulturor Evropian*, ECP, shprehim mbështetjen tonë të plotë për kombin ukrainas dhe popullin e tij në luftën e tyre për pavarësi, dinjitet dhe liri. Përdorimi aktual i forcës ushtarake në territorin e një vendi tjetër minon përpjekjet e dekadave për të vendosur një rend ndërkombëtar të qëndrueshëm të udhëhequr nga parimet njerëzore të pranuara dhe themelore. Pavarësisht nga mangësitë e paraleleve historike, ajo që po ndodh tani në Ukrainë i ngjan shumë situatës që kulmoi me Luftën e Dytë Botërore, duke përfshirë ngritjen e nazizmit, fashizmit dhe shkeljet e shumta të kufijve kombëtarë. Përpjekjet aktuale për të rindërtuar perandorinë shtypëse dhe të zymtë sovjetike duhet të dënohen me vendosmëri. Është detyra dhe detyrimi ynë që të zgjedhim vlerat evropiane të demokracisë liberale dhe të qëndrojmë fort pas këtyre vlerave. Është përgjegjësia jonë si intelektualë, artistë dhe qytetarë të punojmë për një të ardhme paqësore të bazuar në vlerat njerëzore./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme