Pellegrino Turri, italiani që për herë të parë prodhoi makinën e shkrimit

30 Prill, 2021 - 7:00 pm

Më 30 prill 1808 u prodhua makina e parë e shkrimit nga italiani Pellegrino Turri. Dy vjet më parë, 1806, ai kishte shpikur edhe letrën e karbonit.

Makina e shkrimit filloi të prodhohej komercialisht vetëm pas vitit 1870, ndërsa modeli i tastierës që përdoret sot, u projektua nga Christopher Sholes në vitin 1874.

Në vitin 1873, E. Remington dhe Sons fituan dhe përmirsuan makinën dhe e vendosën në treg po të njejtin vit në muajon Korrik si Remington Nr.1.

Për industritë dhe bizneset e korporatave, veçanërisht në fund të shekullit të 19-të, kishte një kërkesë në rritje për makinat shtypëse për të cilat pajisja Sholes dhe Glidden ishte e përshtatshme për të.

Sidoqoftë, publiku fillimisht ishte skeptik ndaj pajisjes dhe e shikonte me dyshim. Për ta keqësuar, makina mund të shkruante vetëm shkronja të mëdha, të cilat disa njerëz i konsideronin fyese. Sidoqoftë, me prezantimin e Remington Nr.2, shumica e shqetësimeve u adresuan pasi makina ishte më miqësore dhe gjithashtu mund të shkruante në të dy rastet, shkronja të vogla dhe të mëdha. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme