Për cfarë aktivitete kanë nevojë fëmijët pas karantinës?

17 Maj, 2021 - 2:12 pm

Si të gjithë ne edhe më të vegjelit tanë, kemi kaluar një periudhe të vështirë qysh nga shfaqja e pandemisë. Fëmijët gjatë kësaj kohe kanë kaluar kohën më të madhe të mbyllur në shtëpi, dhe pa aktivitete fizike shumicën e kohës. Kjo periudhë  ka ndryshuar rutinën e fëmijëve dhe ka pasur ndikim shumë të madh në psikologjinë e tyre, duke shkaktuar stres, duke i bere ata më të mbyllur në vetëvete dhe shumë pasiv. Në mungesë të aktivitete ata kanë kaluar tërë ditën para televizorit ose me smarphone në dorë.

Karantina nuk ka ofruar shumë zgjidhje… por cfarë duhet të bëjmë tani pas karantinës, pasi masat vecse janë lehtësuar paksa.? Ku ti angazhojme fëmijët këtë verë?

Një shkollë e mirë verore është pikërisht relaksi më i nevojshem pas një periudhe shumë stresuese.


Në mënyrë që të ndihmojë femijet t’I kthehen aktiviteteve fizike dhe sociale këtë verë Anglia Summer School në bashkëpunim me Shkollën Finlandeze të Kosovës, po sjellin një program shumë të vecantë dhe atraktiv për fëmijë të moshave 4-17 vjec.    

Programi veror këtë vit përfshin mësim të gjuhës angleze përmes aktiviteteve, sporteve  te ndryshme si kayaking, climbing, kamping, mbijetesa në natyrë, arte dhe të tjera aktivitete shum ë  atraktive. I gjithë programi synon të ndihmojë fëmijët t’i kthehen normalitetit të munguar për një kohë kaq të gjatë dhe të largojë stresin e mbledhur duke parandaluar efektet negative qe pandemia mund të kete patur.

15 vite përvojë, me mbi 6500 fëmijë të lumtur pjesë e programit tonë veror dhe mbi 12000 prindër të kënaqur me programin tonë, dëshmojnë më së miri suksesin e shkollës tonë verore!

Për t’u informuar më shumë rreth programit veror të Anglia Academy Kosovo ju lutem klikoni në këtë link: https://bit.ly/3eR2HBv apo kontaktoni në 049234345 dhe [email protected]/.

(Shkrim i sponsorisuar nga Universum)

Të fundit

Të ngjajshme