Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit mbështet artistët vendorë me blerjen e veprave të artit

7 Dhjetor, 2021 - 4:45 pm

Janë shpallur përfituesit e përzgjedhur nga moduli i blerjes së veprave të artit në kuadër të Pakos së Ringjalljes Ekonomike.

Ky modul do të jetë i përvitshëm dhe ka për qëllim ruajtjen, mbështetjen dhe promovimin e krijimtarisë vendore bashkëkohore dhe pasurimin e fondit aktual shtetëror të artit.

Të gjitha këto vepra do të inventarizohen, mbrohen dhe të bëhen pjesë e koleksioneve të Galerisë, Bibliotekës Kombëtare dhe muzeve të Kosovës. Ndërsa do të shpërndahen dhe ekspozohen në Institucionet e Kosovës brenda dhe jashtë vendit.

Procesi i përzgjedhjes së blerjes së veprave të artit është bërë përmes dy fazave të vlerësimit ndërsa anëtarët e komisionit kanë qenë: Zake Prelvukaj, Arta Agani, Vesa Sahatçiu, Sislej Xhafa, Eleni Laperi dhe Dita Starova Qerimi.

Listën e përfituesve mund ta gjeni KËTU

Të fundit

Të ngjajshme