Pesë figurat e shquara që krijuan gjatë periudhave të ndryshme të karantinës në botë

20 Mars, 2020 - 5:28 pm

Organizata Botërore e Shëndetësisë e shpalli COVID-19 një pandemi në 11 mars të vitit 2020.

Shumë persona u bënë të famshëm nga shpikjet e tyre gjatë periudhës së karantinës.

Sipas Menthal Floss, më poshtë janë pesë personat që prodhuan vepra botërore gjatë karantinimit.

Wlliam Shakespeare

Ai ishte një aktor dhe aksionar me një trupë teatrore të The King’s Men kur murtaja bubonike detyroi teatrot e Londrës të mbyllen në fillim të shekullit të 17-të.

Ai kompozoi mbretin Lir, Macbeth dhe Antony e Cleopatra përpara se të mbaronte viti.

Isack Njuton

Në vitin 1665, kur Njutoni ishte në fillim të viteve 20, një nga shpërthimet e fundit të mëdha të murtajës bubonike goditi vendin.

Matematikani i ri prodhoi disa nga punët e tij më të mira gjatë vitit të tij në karantinë, duke përfshirë teorinë e tij të gravitetit.

Piktori Edvard Munch

Autori I pikturës së famshme “Scream”, Edvard Munch jo vetëm që ishte dëshmitar në pandeminë e gripit spanjoll në botë përreth tij, por ai e kontraktoi sëmundjen rreth fillimit të vitit 1919, ndërsa jetonte në Norvegji.

Dramaturgu Thomas Nashe

Ai ishte një dramaturg Elizabetian që fitoi famë në të njëjtën kohë me William Shakespeare.

Shkrimtari dhe poeti fiorentinas Giovanni Boccaccio

Ai  ishte prekur nga murtaja bubonike dhe ai i mbijetoi shpërthimit duke ikur nga qyteti dhe duke u fshehur në fshatin toskan, ku shkroi “The Decameron”. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme