Piktura e Pikasos u shit për 17 milionë milionë në ankand

28 Maj, 2022 - 6:59 pm

Shitjet e mbrëmjes së artit të Christie’s të shekullit 20/21 në Hong Kong, e cila u zhvillua më 26 maj, mblodhi mbi 180 milionë dollarë, me rekorde të reja të vendosura për 11 artistë.

“Buste d’homme dans un cadre” (1969) i Pablo Picasso-s , nga pasuria e legjendës së ndjerë të aktrimit Sean Connery, ishte ndër pjesët kryesore të shitjeve.

Connery u bë një ikonë e filmit si James Bond i parë, duke e bërë këtë në të njëjtën dekadë kur u pikturua vepra.

E shfaqur në ankand për herë të parë, “Buste d’homme dans un cadre” është një pikturë nga periudha e vonë e artistit pionier. Ndërsa Stephane Connery, djali i aktorit, pohoi se Connery zakonisht preferonte veprat e mëparshme të Picasso-s, ai u tërhoq nga sipërfaqja impasto e veprës, korniza e pikturuar dhe ‘fuqia dhe liria shprehëse’ e saj.

Picasso u shit për 22.3 milionë dollarë, duke e bërë atë veprën e dytë më të shtrenjtë të artistit të shitur në Azi. Përfitimet e pjesshme nga shitja do të shkojnë për Fondin e Filantropisë Sean Connery. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme